The Winter's Tale - Globe

The Winter’s Tale – Globe teater London

«The Winter’s Tale» er et skuespill av William Shakespeare som ble skrevet i 1610 og regnes som en av hans siste verk. Det er en romantisk komedie og tragedie som handler om sjalusi, forsoning, gjenforening og tilgivelse. Handlingen følger kong Leontes av Sicilia, som anklager sin kone Hermione for utroskap med hans beste venn Polixenes, kongen av Bohemia. Anklagen fører til tragedie og separasjon av både ektefeller og venner, men til slutt kommer sannheten for dagen og alt ender godt.

«The Winter’s Tale – Globe» er en produksjon av stykket som ble satt opp ved The Globe Theatre i London i 2018. The Globe er en replika av det originale Shakespeare-teateret, og produksjonene deres tar sikte på å etterligne Shakespeare’s opprinnelige oppsetninger så mye som mulig ved å bruke elisabethansk kostymer, minimalistiske scenografier og autentisk musikk og dans. Stykket ble regissert av Blanche McIntyre og hadde Will Keen i rollen som Leontes, og hadde en mer moderne tilnærming til noen av elementene i stykket, mens den fortsatt beholdt Shakespeares originale tekst og struktur.

«The Winter’s Tale – Globe» mottok positive anmeldelser og ble spilt for utsolgte publikum under sin oppsetning ved The Globe Theatre. Produksjonen ble også sendt på kinoer over hele verden gjennom Globe On Screen-programmet.

Mapsign Sam Wanamaker Playhouse, 21 New Globe Walk Bankside, London SE1 9DT
Tube London Mansion House

Billetter The Winter’s Tale – Globe teater