Opplev musikalen Wicked i London

Musikalen Wicked er en fortelling om hekser og vennskap, og tar utgangspunkt i boken «Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West» av Gregory Maguire. Handlingen foregår i Oz, før hendelsene som skjer i boka og filmen «The Wizard of Oz».

Wicked handler om to hekser – den grønne heksa Elphaba og den blonde heksa Glinda – som møtes på skolen for hekser i Oz. De starter som rivaler, men utvikler etter hvert et nært vennskap.

Elphaba er annerledes enn de andre elevene, på grunn av sin grønne hud, og blir derfor mobbet og utstøtt. Hun er svært begavet og har en lidenskap for magi og for å hjelpe de undertrykte i samfunnet. Glinda, derimot, er populær og har alt som hun kan ønske seg.

Etter at de to heksene har fullført utdannelsen, blir de begge dratt inn i en konflikt mellom den onde trollmannen og befolkningen i Oz. Elphaba blir anklaget for å være ond, mens Glinda forsøker å hjelpe henne og samtidig unngå å selv bli involvert i konflikten.

Gjennom musikalen får vi se hvordan vennskapet mellom Elphaba og Glinda utvikler seg, samtidig som vi får et innblikk i hvordan de ulike karakterene i Oz ble til, inkludert den onde heksa fra vest, som Elphaba blir anklaget for å være.

Wicked er kjent for sine vakre sanger og spektakulære sceneshow, og musikalen har blitt en stor suksess over hele verden.

Billetter til Wicked musikalen

Mestselgende musikaler