Tony

TONY! [The Tony Blair Rock Opera]

«TONY! The Tony Blair Rock Opera» er en musikal som hadde sin urpremiere i 2007 på Edinburgh Fringe Festival i Skottland. Musikalen er skrevet av Harry Hill og Steve Brown, og den tar for seg livet og karrieren til den tidligere britiske statsministeren Tony Blair i en rockeopera-stil.

Musikalen følger Tony Blair fra hans barndom og ungdomstid, til hans tid som leder for Labour Party og til slutt til hans tid som statsminister fra 1997 til 2007. Musikalen tar opp mange av de kontroversielle avgjørelsene og politiske hendelsene som Blair var involvert i, og fremstiller dem på en humoristisk og satirisk måte.

Musikken i «TONY!» er hovedsakelig rockebasert, med inspirasjon fra 70-talls rock og punk. Stykket har blitt kjent for sin humor og satiriske tilnærming til politikk og kultur, og har blitt godt mottatt av kritikere og publikum.

«TONY! The Tony Blair Rock Opera» har blitt spilt på teatre og festivaler i Storbritannia, USA og Australia, og har blitt nominert til flere priser, inkludert en Laurence Olivier Award for beste nye musikal i 2009.

Mapsign Leicester Square Theatre, London

Billetter TONY! [The Tony Blair Rock Opera]

Mestselgende musikaler