A Midsummer Night's Dream

A Midsummer Night’s Dream teater

«A Midsummer Night’s Dream» er en av William Shakespeares mest kjente og populære komedier. Stykket ble første gang oppført i 1595-1596 og har blitt tolket og tilpasset i mange ulike kulturelle kontekster.

Handlingen i stykket foregår i Athen, og følger fire unge mennesker som havner i en forvirrende og morsom kjærlighetsintrige i en magisk skog utenfor byen. Disse fire karakterene er Hermia og Lysander, som er forelsket i hverandre, og Helena og Demetrius, som også er forelsket i hverandre. Når Hermia blir tvunget av sin far til å gifte seg med Demetrius, rømmer hun og Lysander inn i skogen, fulgt av Helena og Demetrius.

I skogen møter de på en gruppe overnaturlige vesener, inkludert alvene Titania og Oberon, som har sine egne konflikter og intriger. Med hjelp fra sin tjener Puck, manipulerer Oberon kjærlighetene til karakterene i skogen, noe som fører til en rekke komiske og forvirrende situasjoner.

«A Midsummer Night’s Dream» handler om kjærlighet, illusjon, magi, og forvekslinger. Stykket utforsker også temaer som makt og kjønn, og er kjent for sin drømmeaktige og fantasifulle tone. Teateroppsetninger av stykket inkluderer ofte fargerike kostymer, masker og dans, og det er vanlig at skuespillerne bryter den fjerde veggen og adresserer publikum direkte.

Billetter A Midsummer Night’s Dream teater London