Cabaret

Musikalen Cabaret i London

Cabaret er en musikal som hadde sin premiere på Broadway i 1966, med musikk av John Kander og tekst av Fred Ebb. Stykket er basert på romanen «Goodbye to Berlin» av Christopher Isherwood, og er satt i Berlin i 1931-1932, i tiden før Nazi-Tysklands maktovertakelse.

Handlingen i Cabaret følger en amerikansk forfatter ved navn Cliff Bradshaw, som ankommer Berlin på jakt etter inspirasjon til sin neste roman. Han blir raskt fascinert av livet i byen og blir introdusert for Kit Kat Club, et kabaretsted hvor han møter den engelske sangerinnen Sally Bowles. Samtidig utspiller det seg en politisk konflikt i bakgrunnen, og Cliff begynner å innse de farlige og brutale realitetene som venter Tyskland i fremtiden.

Musikken i inkluderer kjente sanger som «Willkommen», «Cabaret» og «Maybe This Time», og har blitt kjent for sin catchy og stilsikre jazz- og kabaret-stil. Stykket har også blitt kjent for sin mørke og dystre undertone, og for sin skildring av den farlige politiske situasjonen i Tyskland på denne tiden.

Cabaret har blitt en klassiker innen musikal-teater, og har blitt satt opp på scener over hele verden, inkludert flere oppsetninger i Londons West End. Musikalen har også blitt filmatisert og tilpasset til TV-produksjoner og revivals, og har vunnet flere Tony Awards, inkludert for beste musikal og beste musikk.

Billetter Cabaret musical London

Mestselgende musikaler

Lion King