St. Paul’s Cathedral London

St. Paul’s Cathedral er en av de mest berømte og imponerende kirkene i London, Storbritannia. Den ligger i City of London, i nærheten av elven Themsen, og er en av Londons mest ikoniske landemerker.

Kirken ble bygget på stedet der det tidligere var en gammel katedral, og ble designet av den engelske arkitekten Sir Christopher Wren på slutten av 1600-tallet etter den store brannen i London. St. Paul’s Cathedral har en imponerende kuppel, som er en av de største i verden og gir fantastisk utsikt over London fra toppen.

Inne i kirken finner man en rekke kunstverk, inkludert malerier og skulpturer, og det er også mulig å besøke krypten under kirken, der det er gravlagt mange kjente personer fra britisk historie, inkludert Lord Nelson og Sir Christopher Wren selv.

St. Paul’s Cathedral er også en aktiv kirke og arrangerer regelmessige gudstjenester og konsertserier. Den har en lang historie med å være vertskap for store begivenheter, inkludert bryllupet til prins Charles og Lady Diana i 1981, og også begravelsen til statsminister Margaret Thatcher i 2013.

St. Paul’s Cathedral er åpen for besøkende fra mandag til lørdag, og det er mulig å kjøpe billetter på forhånd for å unngå kø. Kirken er en viktig turistattraksjon i London og en må-se for alle som er interessert i historie, arkitektur og kunst.

Mapsign St. Paul’s Cathedral, St. Paul’s Churchyard, EC4M 8AD, London
Tube London St Pauls

Billetter St. Paul’s Cathedral