The Painted Hall billetter

The Painted Hall London

The Painted Hall, også kjent som «Storbritannias Sixtinske Kapell», er et mesterverk av barokkarkitektur og dekorasjon. Den ligger i hjertet av Greenwich Maritime UNESCOs verdensarvsted, og er en av de mest ikoniske bygningene i London.

Byggingen av The Painted Hall startet i 1694 under ledelse av den berømte arkitekten Sir Christopher Wren. Han ble beordret av kong William III og dronning Mary II til å designe en ny spisestue for Royal Hospital for Seamen, som nå er en del av University of Greenwich.
Hallen ble ferdigstilt i 1702, og dens tak er dekorert med et storslått maleri av James Thornhill. Maleriet, som heter «Triumfen av den britiske marinen», skildrer sjøslag og andre maritime scener, og hyller Storbritannias marinemakt.

Thornhills maleri er et av de største barokkmaleriene i Europa. Det dekker over 1800 kvadratmeter og inneholder over 200 figurer i naturlig størrelse. Maleriet er et komplekst og detaljert verk, fullt av symbolikk og allegorier.
I tillegg til maleriet er The Painted Hall dekorert med utsmykkede skulpturer, relieffer og forgylling. Hallen er et imponerende eksempel på barokkarkitektur og kunst, og er et must-see for alle som besøker London.

The Painted Hall er åpen for publikum som en del av Royal Museums Greenwich. Billetter kan kjøpes online eller ved besøkssenteret. Omvisninger er tilgjengelige, og er en flott måte å lære mer om hallens historie og kunstverk.
The Painted Hall er mer enn bare en vakker bygning. Det er et symbol på Storbritannias maritime historie og makt. Hallen har også spilt en viktig rolle i det britiske samfunnet og har vært vertskap for en rekke kongelige og offisielle arrangementer.
The Painted Hall er et viktig historisk og kunstnerisk monument. Det er et testament til Storbritannias rike kunstneriske tradisjon og er en kilde til inspirasjon for besøkende fra hele verden.

Billetter The Painted Hall London