museum of London

Museum of London (Docklands): Fashion City

Fashion City er en utstilling på Museum of London Docklands som utforsker den betydelige innflytelsen jødiske londonere har hatt på moteindustrien globalt. Utstillingen, som ble innviet i 2023, tar besøkende med på en reise gjennom historien om jødisk mote i London, fra 1800-tallet til i dag.

Utstillingen er delt inn i to hoveddeler:

  • East End: Denne delen av utstillingen fokuserer på den jødiske moteindustrien i Londons East End, som en gang var et sentrum for klesproduksjon og -handel. Besøkende kan se eksempler på klær fra 1800-tallet og frem til i dag, og lære om de viktigste motefigurene fra denne perioden, som Netty Spiegel, Otto Lucas og Mr Fish.

  • Savile Row: Denne delen av utstillingen fokuserer på den jødiske innflytelsen på den eksklusive moteindustrien på Savile Row. Besøkende kan se eksempler på skreddersydde dresser, frakker og andre plagg fra 1900-tallet til i dag, og lære om de viktigste motefigurene fra denne perioden, som David Sassoon og Hardy Amies.

Fashion City er en fascinerende og informativ utstilling som gir et innblikk i den jødiske moteindustriens rike historie i London. Utstillingen er et must-see for alle som er interessert i mote, historie eller jødisk kultur.

Billetter Museum of London (Docklands): Fashion City