Royal

London Royal Observatory

Royal Observatory i London er en av byens mest populære attraksjoner og er et av verdens fremste observatorier. Observatory ble grunnlagt i 1675 av kong Charles II, og er kjent for å være det stedet hvor Greenwich-meridianen ble definert.

Observatoriet har en rekke utstillinger og interaktive aktiviteter som gir besøkende muligheten til å utforske historien om astronomi og navigasjon, inkludert en utstilling om «tid» og hvordan det har blitt målt opp gjennom historien. Besøkende kan også se på solen gjennom solteleskopet, studere stjernene gjennom teleskop og utforske himmelen på planetariet.

Observatoriet er også kjent for sin ikoniske 4,5 meter lange tidsball som stiger opp fra toppen av bygningen hver dag klokken 13.00 for å indikere nøyaktig tid. Besøkende kan se tidsballen og høre historien bak den.

Royal Observatory ligger i den vakre Greenwich Park og tilbyr fantastisk utsikt over byen og Themsen. Det er et flott sted for både vitenskapelige og kulturelle opplevelser, og passer for besøkende i alle aldre.

Mapsign Blackheath Ave, London SE10 8XJ
Tube London Cutty Sark

Billetter London Royal Observatory