Hampton Court Palace

Hampton Court Palace

Hampton Court Palace er en tidligere kongelig residens i utkanten av London. Slottet er en populær turistattraksjon og en av de mest imponerende historiske bygningene i Storbritannia.

Slottet ble opprinnelig bygget i 1514 av kardinal Wolsey, men ble senere overtatt av kong Henrik VIII og hans etterfølgere. Slottet har en rik historie og har blitt brukt av flere av de engelske kongene og dronningene, inkludert Elizabeth I.

Besøkende kan utforske de mange rommene i slottet, inkludert den storslåtte Great Hall, King’s Apartments, Queen’s Apartments, og Chapel Royal. Slottet har også en rekke hager og utendørsområder, som de imponerende privathagene til kongen og dronningen, samt et labyrintområde.

Det er også mulig å delta på en guidet tur av slottet, eller å lytte til en lydguide for å lære mer om historien til Hampton Court Palace. Besøkende kan også delta på kostymerte turer og andre spesielle arrangementer som arrangeres på slottet gjennom året.

Hampton Court Palace er en flott opplevelse for alle som er interessert i britisk historie og arkitektur, og gir besøkende muligheten til å oppleve en av de mest imponerende kongelige residensene i landet.

Billetter fra 1. april 2023.

Mapsign Hampton Ct Way, Molesey, East Molesey, London, KT8 9AU
Tube London Hampton Wick (HMW)

Billetter Hampton Court Palace